Κανελόνια με κιμά

Μια συνταγή που θα την λατρέψετε κι εσείς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Υλικά που θα χρειαστείτε :

1 πακέτο κανελόνια

3/4 κιλό κίμα

2 κρεμμύδια

ελαιόλαδο

λευκό κρασί

λίγο νερό

3-4 αβγά

1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας

4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά 

1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί

αλάτι κ πιπέρι

κανέλλα

φρέσκο γάλα

Εκτέλεση :

Για το κιμά

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύμουμε καλά.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.
  • Τον αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, την φρυγανιά, το τρυμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Για τα κανελόνια

  • Βράζουμε τα κανελόνια σε μια κατσαρόλα, όπως ακριβώς κάνουμε με τα μακαρόνια.
  • Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω απο τρεχούμενο νερό έτσι ώστε να κρυώσουν καλά για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.
  • Πασπαλίζουμε το εσωτερίκο του κάθε κανελονιού με λίγο τρυμμένη φρυγανιά για να μην γλυστράει η γέμιση.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και προσέχουμε να μην το παρακάνουμε γιατί θα φουσκώσει.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και μόλις τα στρώσουμε προσθέτουμε το ζεστό γάλα έτσι ώστε να τα καλύψει.
  • Τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο, άσπρο πιπέρι και αλάτι και τα ψήνουμε για περίπου 30-45'.
  • Τα σερβίρουμε με τρυμμένο τυρί και προαιρέτικα σάλτσα ντομάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!