Κανελόνια με κιμά
2015-04-02 11:32
Μια συνταγή που θα την λατρέψετε κι εσείς αλλά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Υλικά που θα χρειαστείτε :
1 πακέτο κανελόνια
3/4 κιλό κίμα
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
λευκό κρασί
λίγο νερό
3-4 αβγά
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
4-5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
αλάτι κ πιπέρι
κανέλλα
φρέσκο γάλα
Εκτέλεση :
Για το κιμά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύμουμε καλά.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, την φρυγανιά, το τρυμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Για τα κανελόνια
- Βράζουμε τα κανελόνια σε μια κατσαρόλα, όπως ακριβώς κάνουμε με τα μακαρόνια.
- Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε κάτω απο τρεχούμενο νερό έτσι ώστε να κρυώσουν καλά για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.
- Πασπαλίζουμε το εσωτερίκο του κάθε κανελονιού με λίγο τρυμμένη φρυγανιά για να μην γλυστράει η γέμιση.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και προσέχουμε να μην το παρακάνουμε γιατί θα φουσκώσει.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και μόλις τα στρώσουμε προσθέτουμε το ζεστό γάλα έτσι ώστε να τα καλύψει.
- Τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο, άσπρο πιπέρι και αλάτι και τα ψήνουμε για περίπου 30-45'.
- Τα σερβίρουμε με τρυμμένο τυρί και προαιρέτικα σάλτσα ντομάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!