Κουλουράκια πορτοκαλιού

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγη για τα αγαπημένα μας κουλουράκια με πορτοκάλι!

Υλίκα :

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση :

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο
  3. Ζυμώνουμε καλά ωστε να γίνει μια ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε οτι σχήμα θέλουμε
  5. Και τέλος ψήνουμε τα κουλουράκια στους 200 βαθμούς για 20-25' 
  6. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε σε απο το ταψί για να μην διαλυθούν

Tips : Για να μην σας κολλήσουν τα κουλουράκια στο ταψί όταν τα ψήσετε καλό θα ήταν να βάλετε μια λαδόκολλα. Αν δεν έχετε λαδόκολλα μπορείτε να βάλετε στο ταψί λίγο ηλιέλαιο.

Καλή επυτυχία!